Skrivnosti hujšanja in zdrave prehrane

Feb 12th, 2013 | Avtor | Kategorija: Hujšanje

Zakaj jemo tudi kadar nismo lačni? Se kdaj zalotite, da ob gledanju televizije kar naprej nekaj grizljate? Včasih niti ne vemo zakaj, ampak ko se vsedemo na kavč, nas nenadoma začne hladilnik kar sam od sebe vabiti. Zakaj se to zgodi? Zaradi dolgčasa! Televizijo gledam resnično takrat, ko ne znamo početi kaj drugega. No, ali ko za kaj drugega enostavno nimamo več energije. Pasivno sedenje pred televizijo pa naravnost vabi k temu, da zraven še nekaj prigriznemo. Da, tudi ko sploh ne čutimo lakote in se nam ne da kuhati. Takrat najpogosteje na hitro skuhamo lonec testenin ali še lažje: posežemo po čipsih in colah. Sami ogljikovi hidrati!

Kako se temu upreti? Najdite si zaposlitev, kjer vam ne bo dolgčas in ne boste pasivni. Ponovno posežite po pletilkah, skuhajte golaž za zalogo za v zamrzovalnik, pojdite na sprehod.

Recept za zdrav prigizek
Ana Kristanc, zmagovalka naše nagradne igre Delimano (www.delimano.si) je pripravila odlično idejo, ki je primerno za zdrave prigrizke: sladico z jogurtom. Za recept kliknite na
http://www.skuhaj.si/recept/sladica/zimska-zdrava-kupa-z-jogurtom

Tags: ,

Napiši komentar