Kako nastane celulit?

Feb 11th, 2011 | Avtor | Kategorija: Celulit

Celulit nastaja v najglobljem sloju kože, tam, kjer se nahaja maščobno tkivo. S povečanjem maščobnih celic se krči medcelični prostor, ustvarja se povečan pritisk na krvne in limfne tokove, ki otežuje cirkulacijo. Posledice so kopičenje tekočine in odpadnih snovi, pomanjkanje kisika in zmanjšan dotok hranljivih snovi, kar povzroča propadanje tkiva.

Enostavnega načina za odpravljanje celulita, posebno ne čez noč, ni. Najbolj naravno sredstvo, da ga ustavimo, je še vedno redno gibanje ter zdravo prehranjevanje. Fizična aktivnost pospešuje gladenje pomarančne kože. Priporočljiv je vsaj polurni sprehod vsak dan oziroma aktivnejša vadba (fitnes, aerobika, plavanje, kolesarjenje, tek …). Vse to pospeši metabolizem.

Diete in stradanje vsekakor niso pravilna rešitev, ker so zelo nezdrave za organizem, nizkokalorična prehrana otežuje proces razgradnje maščob. Z raznimi raziskavami je dokazano, da se celulit s hujšanjem ne odpravlja, ker se v teh situacijah samo zmanjšuje količina maščobnega tkiva, vendar se struktura kolagenskih vozljev, iz katerih je celulit, bistveno ne spreminja. To pomeni, da je potrebno problem celulita jemati resno in poiskati vse vzroke, ki ga spodbujajo.

Tags: ,

Napiši komentar