Piškoti iz kozarca navdušijo tudi tašče

Nov 13th, 2015 | Avtor | Kategorija: Plačane objave

piskoti-okusnoRedke so take snahe, ki so v idealnih odnosih z svojimi taščami. Običajno se pri tovrstnem odnosu hitro pojavi tekmovalnost. Katera je pametnejša, katera bolj kuha in seveda tudi katera peče boljše piškote. Rešitev za moderne snahe so piškoti iz kozarca, ki jih lahko kupite na naslovu www.okusno.si.

Večkrat bi rada presenetila dragega in domače z toplimi, dišečimi piškoti. Vendar zato prepogosto nimamo časa. Preprosto. Če delaš vsak dam po osem ur in imaš poleg tega še otroke in morda kakšen hobi, štiriindvajseturni dnevi niso dovolj dolgi. Zato se večkrat poslužim hitre rešitve. Piškoti iz kozarca so mi že večkrat pomagali navdušiti tudi nepovabljene obiske. Priprava je res enostavna, sama pa poskrbim da imam vedno na zalogi vsaj en kozarec.

Ko se tašča najavi deset minut pred prihodom, imam dovolj časa, da jo presenetim z izvrstno sladico. Piškoti iz kozarca, nekaj minut oblikovanja mase in piškotkov. Potem pa za dvajset minut v pečico. Medtem ko si tašča ogleduje najino stanovanje, ji skuhava še kavo in prineseva na mizo najlepši komplet skodelic. Popraša vnučko kako kaj v vrtcu. In seveda če ima že kakšnega fanta. Malo poboža našega mačka. Vmes že začne dišati iz kuhinje. Danes sem spekla izvrstne čokoladne piškote. Postrežem jih z nasmehom. Neverjetno hitro vsi piškoti izginejo.

Razen naju z dragim nihče ne ve, da nisem porabila celega dopoldneva z tlako v kuhinji. Piškoti iz kozarca so spet navdušili. Še celo tašča mi prizna, da so moji piškoti boljši od tistih, ki jih je prejšnji teden spekla ona. Mogoče ji kdaj povem, kako enostavna je priprava. Verjetno pa ne. Lepo bi bilo, če bi lahko še moje ostale zadolžitve opravila tako hitro. Danes sem prihranila kar nekaj časa, ker mi skoraj ni bilo treba za seboj pospravljati kuhinje. Pa vedno vem, da bodo piškoti uspeli. Če se jih le spomnim pravočasno vzeti iz pečice.

 

Tags:

Napiši komentar