Jogi za dojenčka

Avg 26th, 2015 | Avtor | Kategorija: Plačane objave

S partnerjem sva prejšnji teden nakupovala opremo za sobico najinega prvega otroka, ki se nama bo pridružil predvidoma čez deset tednov. Kupiti sva morala previjalno mizico, omaro za oblačila in jogi, posteljico pa sva dobila od prijateljev, ki je niso več potrebovali. Odločila sva se, da bova kupila jogi kar preko spletne trgovine. Zato sva si najprej pogledala ponudbo na strani jogi Dormeo.V trgovini z otroško opremo so nama prodajalke ves čas prijazno pomagale pri izbiri in nama tudi dobro svetovale. Ko smo prišli do tega, da rabiva za otroka tudi dober jogi, pa sem bila precej začudena. Hotela sem jogi, pri katerem lahko zunanjo prevleko snameš in jo opereš (prijatelji nama ravno zato poleg postelje niso dali tudi jogija, saj je bil ta preveč umazan od otroških nezgodic). Poleg tega pa sem želela udobnega ter mehkega. In tu se je ustavilo. Vsi jogiji za otroške posteljice so bili za moj okus zelo trdi.

Prodajalke so mi povedale, da morajo biti takšni, saj sicer obstaja nevarnost smrti v posteljici. Povedala sem jim, da je to čista neumnost, kajti dandanes mamice vemo, da moramo dojenčke v posteljico polagati na bok, da lahko normalno dihajo, ne pa na trebušček, kot so jih nekoč (in kar je povzročilo največ smrti v posteljici). Povedala sem jim tudi, da nameravam kupiti monitor otrokovega dihanja, ki ga položiš v posteljico, in te z glasnim alarmom opozori takoj, ko otrok nekaj časa ne vdihne. Ampak ni imelo pomena – mehkejših jogijev pač niso imeli.

Jogi je tako moral počakati, da sva se vrnila domov, in takrat sem se lotila brskanja po spletu – odločena, da moj otrok ne bo spal na tako trdem ležišču, na kakršnem gotovo ne spi noben odrasel. In začelo se je iskanje, hkrati pa tudi že plan B – če mi ne uspe najti udoben otroški jogi, bom v posteljico na trdega pač položila še tanko blazino iz spominske pene. Centimeter ali dva, pa bo dovolj.

Tags: ,

Napiši komentar