Odvetnik za ločitve ima zahtevno in odgovorno nalogo

Avg 29th, 2019 | Avtor | Kategorija: Plačane objave

Dostikrat ljudje pademo v ne izhodno situacijo, pri kateri si sami ne znamo pomagati, ali pa je sistem tako zapleten, da si rajši poiščemo pravno pomoč. Nekateri odvetniki so veliko bolje iskani kot drugi in odvetnik za ločitve je v današnjem času hitrih sprememb izredno zaposlena osebnost. Povpraševanj po storitvah povezanih z ločitvami je vse več, kajti ločitve med dvema zakoncema se zelo hitro zapletejo, če se partnerja sporazumno ne dogovorita za delitev premoženja ali ureditev skrbništva nad mladoletnimi otroki. Potrebujete odvetnika za ločitve?

Če se dva zakonca za razvezo zakonske zveze sporazumno odločita, potem je postopek precej enostaven, saj je v takšnem primeru potrebno obiskati le notarja. Ker pa so ločitveni postopki lahko nerazumljivi in se lahko hitro zgodi, da kateri od partnerjev izkoristi ugodne pogoje, ki jih postopek ustvari, je vseeno dobrodošla pomoč odvetnika. Odvetnik za ločitve bo prisoten pri delitvi skupnega premoženja, ki se v primeru ločitve deli enakomerno na dva dela. Vedeti je potrebno, da takšna delitev vedno ni najbolj poštena, saj se kot skupno premoženje upošteva ves denar, ki sta ga zakonca zaslužila v času trajanja zakonske zveze.

Zelo velikokrat se pa ločitveni postopki zelo zapletejo, ko se zakonca ne moreta sporazumeti. V takšnih primerih gre ločitev na sodišče in odvetnik za ločitve tukaj odigra pomembno vlogo. Razlog za tožbo je pogosto delitev premoženja, toda prav tako problematično je seveda tudi delitev skrbništva nad mladoletnimi otroki, ki v teh postopkih utrpijo največjo škodo.

Odvetnik za ločitve bo zagovarjal družinsko pravo, ki ima pravila glede roditeljske pravice in delitve premoženja stroga. Preden vas bo zagovarjal pred pristojnim Okrožnim sodiščem, boste s strani centra za socialno delo povabljeni na razgovor glede dodelitve otroka v varstvo in vzgojo ter določitve stikov. Ker se sodni postopki na sodišču vlečejo več kot leto dni, je potrebno ogromno potrpljenja in strokovnega znanja, ki ga nudijo izkušene osebe.

Tags:

Napiši komentar