Upravnik poskrbi za večstanovanjski objekt

Avg 16th, 2019 | Avtor | Kategorija: Plačane objave

Vsaka stavba, ki ima več stanovanjskih enot, potrebuje upravnika. Medtem, ko za vzdrževanje enostanovanjskih objektov in plačevanje mesečnih stroškov poskrbi lastnik sam, je v večstanovanjskih enotah situacija nekoliko drugačna. Za vse te naloge poskrbi upravnik, ko je npr. podjetje SPL Ljubljana, ki je poleg vzdrževanja in upravljanja nepremičnin zadolžen tudi za čiščenje skupnih prostorov, urejanje okolice in še mnogo drugega. Zato je za vse stanovalce ključnega pomena, da imajo zanesljivega upravnika z različnimi znanji, veščinami in izkušnjami.

Upravnika odlikujejo številne pozitivne osebnostne lastnosti. Za njegovo delo je pomembno, da s stanovalci vzpostavi pozitiven in zaupanja vreden odnos, ki je lahko odločilen v mnogih situacijah. Upravnik si svoje zaupanje pridobi tudi s svojo dostopnostjo oziroma odzivnostjo. Ta je še posebej pomembna takrat, ko stanovalci potrebujejo pomoč in ne vedo na koga bi se obrnili. Uspešen upravnik bo stanovalcem vedno na voljo takrat, ko ga potrebujejo.

Upravnik je običajno oseba, ki je zaposlena pri podjetju, katerega so stanovalci izbrali na razpisu. Poleg tega, da zna zamenjati zgolj običajno žarnico, pa je zanj pomembno tudi to, da natančno pozna zgodovino stavbe. To je pomembno zaradi tega, da skupaj s stanovalci načrtuje bodoča popravila in ukrepe za vzdrževanje stavbe. V ta namen upravnik upravlja tudi z rezervnim skladom, ki je namenjen izključno vzdrževanju nepremičnine. Od njegovega gospodarnega upravljanja je mnogokrat odvisna tudi usoda stavbe.

Lahko pa se zgodi, da stanovalci niso zadovoljni z delom upravnika. Če ni druge rešitve, potem je možna tudi njegova zamenjava, vendar je postopek velikokrat zelo zakompliciran in dolgotrajen, zato naj bo to res zgolj rešitev v skrajnem primeru. Dobrega upravnika danes ni težko poiskati. Spletna ponudba tovrstnih storitev je sicer zelo pestra, vendar previdnost ni nikoli odveč. Vsekakor se pozanimajte o morebitnih referencah, delovnih izkušnjah in seveda tudi njegovih osebnostih lastnostih. Upravnik mora vsekakor delati izključno v korist etažnih lastnikov in biti s srcem pri stvari.

 

Tags:

Napiši komentar